Отличните резултати на ДЗИ по БЕЛ идват с добра подготовка

Отличните резултати на ДЗИ по БЕЛ идват с добра подготовка

Равносметката от матура по БЕЛ 2023 е тъжна в национален мащаб, тъй като средният резултат на оценките за страната е 3.93, но е радостна за курсистите от учебен център Изпити Уни – те изкараха среден резултат 5.46. Гордеем се с техните постижения и им пожелаваме постигане на по-високи интелектуални и общочовешки висоти.

Най-добре представилата се курсистка е Симона Стойчева, която сподели впечатленията си от подготовката и протичането на матурата. 

– Как се казваш, от кое училище си, с какъв профил?

Казвам се Симона Стойчева. Учих в Езикова гимназия “Гео Милев”, град Добрич, с профил английски и немски език.

– Какъв е резултатът, който постигна на ДЗИ по БЕЛ?

На матурата по Български език и литература изкарах 94 точки, което, приравнено в оценка, е Отличен 5,96.

– Кои задачи от матурата бяха най-лесни за тебе?

Всички задачи бяха на еднакво ниво и смело твърдя, че цялата матура беше лесна за мен.

– Имаше ли задачи, които те затрудниха?

Не бих казала, че в матурата имаше задачи, които ме затрудниха. Най-много се притеснявах за 41 въпрос, разбира се, но благодарение на г-жа Ани Димитрова се престраших да работя върху интерпретативните си съчинения, да подобря начина си на писане и да избера да пиша именно интерпретация на самия изпит. Мисля, че това много помогна за високия ми резултат. 

– От къде разбра за учебен център Изпити Уни и как се записа в курса?

Когато започна вторият учебен срок в училище, започнах да се затруднявам с материала, усещайки, че имам нужда от опреснения на старите неща и помощ, за да насмогна с новия учебен материал. Започнах да търся курсове и частни уроци в интернет и така попаднах на страничката на “Изпити Уни”. Въпреки че центърът се намира в София, установих, че курсовете се водят онлайн, което ме устройваше идеално. Така най-лесно успявах да съчетая училищни и извънучилищни дейности, като се фокусирах над важните за мен неща от вкъщи. 

Свързах се с г-жа Ани Димитрова, тя беше много отзивчива, веднага се уговорихме за ден, в който да се видим (онлайн, разбира се) за кратко интервю, след което официално станах част от курса.

– С какво учебен център Изпити Уни ти помогна за по-доброто представяне?

Лесно и разбираемо изготвените презентации бяха идеален способ за мен, тъй като освен че ги преглеждахме в час, можех да си ги препрочитам по всяко време. Увлекателното разказване и преподаване на г-жа Ани Димитрова също ми помогна да разбера по-добре и да вникна по-дълбоко в нещата. Взискателността ѝ към

изпълнението на домашните работи ми помогна най-вече с това да дам най-добрите възможни отговори на отворените въпроси.

– Какво кандидатства и приеха ли те?

Кандидатствах Международни отношения в Софийски университет “Свети Климент Охридски”, като ме приеха още от първото класиране.

– Какво искаш да кажеш на бъдещите зрелостници?

Матурата не е толкова трудна, но не е и за подценяване. Ако прочетете и разберете добре произведенията по литература и ако научите и упражнявате нормите по български език, няма да имате проблем със задачите от изпита. Работете усърдно, вярвайте в себе си и мечтайте!

Благодарим на Симона и ѝ пожелаваме успех и щастие!

Related Posts